PaSq-2017-NieuwsVoor wat betreft deze website, want ondanks de belofte van een jaar geleden inmiddels, is hij nog niet echt van de grond gekomen. Redenen voldoende te verzinnen, is niet van belang. Het is 2017 inmiddels, en we zijn alsnog met de belofte aan de slag gegaan.

Wat zijn de plannen dan voor dit jaar, in ieder geval voor wat deze site betreft niet zo heel veel. De basismenu’s aan de bovenzijde van de website zijn inmiddels al aangepast, en een nieuw 2017 hoofdstuk is al opgestart. Een al langer lopend voornemen is om de mogelijkheid van commentaren op de pagina mogelijk te maken. Maar dan zal ik mij eerst door het proces van interne spam bescherming tegengaan. Mogelijkerwijs is WordPress inmiddels zodanig verbeterd dat het zonder al te veel inzet kan werken.

Een belangrijke ontwikkeling is er de laatste weken al wel opgestart. Mijn oude trouwe muziek PC is vervangen. Hij trok het niet meer, of ik wilde teveel. Maar teveel is nooit teveel als een en ander evengoed al wel mogelijk is. De eerste planning was een nieuwe PC, puur en alleen voor het grafische gedeelte van mijn uitspattingen. Per slot van rekening ging het muziek maken an sich nog net wel. Echter, tijdens het naar tevredenheid opstarten van de nieuwe PC, kwam al snel de wens om er dan ook muziek mee te maken.

Dit is een grote stap, vergis je niet. De allereerste wetenschap die moet worden overwonnen is wel, dat de kans nagenoeg uitgesloten is dat er dan nog ooit een oudere song wordt opgepakt. Dit vernieuwingsproces is al een eerdere cirkel rond geschoten.

Het kostte mij een paar weken experimenteren, uitvogelen en maar doorspitten. Het verbeelde doeleinde was overduidelijk. Het moet allemaal veel professioneler. Door de jaren heen veel gedoe gehad met het kunnen installeren van de mindere legale vormen van software, dus was ik nu zelfs bereid om voor deze algehele transformatie geheel legale software te kopen.

Ook weer zo een vernieuwingsgedoe-probleempje. Hoe krijg je dat dan zonder problemen draaiende. Ik heb al eens wat daagjes werk moeten besteden, om een nieuwe omgeving van onze dino Marc Suijkerbuijk draaiende te krijgen, en juist hij had toen al voor de gekochte legale versie gekozen. Dan moet je met USB dongels gaan werken!! USB wat? Is dat een keygenerator? Is dat een Crack? Anyway, het traject was duidelijk, de benodigde inzet gereserveerd inclusief bijpassend isolement. Over de hoeveelheid data, benodigd te downloaden maar niet te spreken. Het totaal tot nu toe staat op ruim over de honderd GB and still steady running

Maar goed, de boel is running, hoe het nu zit met dat verbeelde doeleinde? Het grote waarom iemand, haast suïcidaal, zichzelf in zo een hopeloos avontuur van installeren en uitproberen werpt als in een kuil vol hongerige leeuwen.

Ik zou zeggen, neem gerust de tijd om bijvoorbeeld eens een luisterende blik te werpen op de deze maand geplaatste songs. Deze zijn allen in de nieuwe omgeving gemaakt. Zie hiervoor de 2017 Singles Pagina. Allen in de eerste maand van dit nieuwe jaar gemaakt en opgenomen, en het zal ook daarom niet verbazen dat deze songs vooral testers zijn. Ideeën, alvast vastgelegd, voor het komende jaar, die allen onderdeel van de  drie major projecten die dit jaar een belangrijke rol spelen.

Maar goed, hierover in de volgende posting wat meer..

Edwin Siol
28-01-2017; Steenbergen